img +40748420221
img matyivendeghaz@gmail.com
img Székelyvarság 494
  • Kövess minket:
  • Google Plus

Télidei vigasságok

Lovas szánozás

Ami nyáron a lovas szekerezés, az télen a lovas szánozás. Utolérhetetlen és egészen meseszerű az, ahogy a vastag hóval borított dombok között húzzák a szánt a paripák, miközben ti a meleg takarók alatt, termoszból forró teát kortyolgatva gyönyörködtök a hófehér tájban. Az ekkor megtapasztalható csend, nyugalom és béke még a legzaklatottabb lelket is lecsillapítja, romantikus hangulatba ringatja.

Hótalpas túrák

Gyalogolni és a környéket két lábon felfedezni nem csak tavasztól őszig lehet. Télen a nagy hó sokakat visszarémíthet, de nem benneteket! Egy kiadós téli túrához nem kell más, mint réteges öltözék, meleg tea a termoszban, valamint hótalpak a lábra és már mehet is a menet. Hótalpakkal trappolni a szúz hóban, ahogy őseink is tették, szintén kihagyhatatlan és hosszan tartó emlék.

Székely disznótor

Az igazán ízletes pecsenye bizony nem teszkóshúsból készül, hanem olyan „disznyóbúl”, amelyet gazdái a kukorica mellett friss, havasi legelőn kaszált zölddel etettek. Székely disznótorainkon ilyen jószágokat vágunk le és dolgozunk fel, hagyományos módszerekkel, pálinkás, kiváló hangulatban, hogy aztán a ropogós sülteket, hurkákat, kolbászokat már a jó melegben, a kandalló mellett fogyaszthassuk el. Garantáltan ínycsiklandozó és vidám élmény lesz, akár családoddal, akár barátaiddal vesztek rajta részt!