img +40748420221
img matyivendeghaz@gmail.com
img Székelyvarság 494
  • Kövess minket:
  • Google Plus

Tavasztól őszig programok

Biciklitúrák

Családi, baráti társaságoddal igazán sportosak vagytok? Akkor a környék bejárására nincs is jobb mód, mint az, ha bicajra pattantok és úgy fedezitek fel a természeti szépségeket. A jól járható erdei és a kis forgalmú aszfaltos utakon biztonságosan kerekezhettek, de a meredek kaptatókra és a száguldozós lejtőkre azért készüljetek fel lelkileg és testileg is!

Lovas szekerezés

Kevés békésebb és romantikusabb dolog van, mint a vadvirágos dombok közötti hagyományos lovas szekerezés, ahol a helyi történéseket is megtudhatjátok a vezető utolérhetetlenül eredeti, székely tolmácsolásában. Nem érdemes kihagyni, valóban életre szóló élmény!

Vadles

Állatkertben már biztos láttatok mackókat, de egészen más őket nem rácsok között, hanem a szabadban, természetes élőhelyükön megfigyelni. Képzett és tapasztalt vadőreink vezetésével több órás esti medvelesen nézhetitek meg, hogyan élnek ezek a gyönyörű állatok. Rengeteg madár is él a környéken, így akár egész napos madármegfigyelésre, természetfotós kirándulásra is lehetőségetek lesz, igény szerint profi vezetéssel is.

Kajakozás és strandolás

Varságtól pár kilométerre, fenyőerdőkkel borított dombok között fekszik egy hatalmas víztározó, amely a nyári, meleg napokon kiváló és üdítő célpont. A hűs vízben nem csak pancsolni és úszkálni lehet, de lehetőségetek lesz kedvezményesen kajakot is bérelni, amivel már könnyűszerrel felfedezhetitek a tó minden zegét-zugát, elbújós szegletét, legjobb csobbanóhelyét.

Horgászat

A víztározó és a környékbeli patakok kristálytiszta vizében szép számmal úszkálnak a fürge halak. Ha ti is nagy pecások vagytok, semmiképp ne hagyjátok otthon a botokat, mert itt nagyon gyorsan a horog végére kerülhet egy-két szép pisztráng. Ezeket aztán a Matyi Vendégház udvarán, szabad tűzön majd jól meggrillezzük nektek, így rittyentve egy finom halvacsorát.