img +40748420221
img matyivendeghaz@gmail.com
img Székelyvarság 494
  • Kövess minket:
  • Google Plus

Amit egész évben csinálhattok nálunk

Gyalogtúra

A gyönyörű dimbes-dombos, erdős vidék látványától még a leglustábbak talpa is viszketni kezd, itt egyszerűen muszáj beleugrani a bakancsba és körbenézni a környéken! A rövidebb útvonalak akár kicsi gyerekekkel is könnyedén végigjárhatóak, de a vérprofi kirándulók számára is bőven akad kihívást jelentő túra. Igény esetén szakszerű túravezetést biztosítunk, amely szállóvendégeink számára ingyenes!

Autós túra

Székelyvarság közvetlen és tágabb környékén számos természeti és kulturális nevezetesség, település (pl: Gyilkos-tó, Békás-szoros, Segesvár, Székelyudvarhely) van, amelyek autóval könnyedén megközelíthetőek, bejárhatóak, akár csillagtúra szerűen is. A látnivalókról bővebben a ’Szép kilátások’ menüpont alatt tájékozódhattok.

Helyi székely népszokások megismerése

Varságon még élnek a tradíciók, itt remek lehetőségetek lesz arra, hogy megismerjétek a hagyományos székely foglalkozásokat. A férfiak a zsindely készítés, a fehérnépek pedig a szövés-fonás kipróbálása közben tesztelhetik ügyességüket. Az esztena és vízimalom látogatás, valamint a szénégetők megtekintése szintén maradandó élményt ígér kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A kulturális ismerkedés során lehetőség lesz helyi, hagyományos székely étkek-itókák megvásárlására is (zsendice, orda, jó erős erdélyi pálinkák, gyógyteák, házi lekvárok, stb.)